Kim Deal uit The Pixies

Kim Deal heeft de alternatieve Rockband The Pixies vaarwel gezegd, zo laten de overgebleven bandleden Black Francis, Joey Santiago en David Lovering op hun Facebookpagina weten.

Kim werd na een auditie, waarbij ze van alles bij zich had, behalve haar bassgitaar, aangenomen bij de invloedrijke band, die op dat moment alleen nog maar uit Black Francis en kamergenoot Joey Santiago bestond. Bij dezelfde band bracht ze ook David Lovering aan, die ze ooit had horen spelen op een bruiloft.

The Pixies brachten hun eerste volledige album uit in 1987: Surfer Rosa, nadat ze eerder al een mini-album hadden geproduceerd, namelijk Come On Pilgrim. Later kwamen daar drie zeer invloedrijke albums bij: Doolittle, Bossanova en Trompe le Monde. In 1993 waren de ietwat eigenzinnige leden elkaar spuugzat en gaf men er de brui aan. In 2004 echter, kwam de band weer bij elkaar en waren er weer wat tours. Het laatste concert in Nederland was in 2009 in de Heineken Muziek Hut.

Kim Deal, eerder bekend als Mrs. John Murphy, wil zich volledig richten op de band die ze met haar zusje Kelley runt, The Breeders, twee weken geleden nog te bewonderen in een uitverkocht Paradiso, onder toeziend oog van een aantal Fok!kers. 

De reden van dit plotselinge vertrek is niet bekend gemaakt. Bij een deel van de redactie sloeg dit nieuws in als een bom en is er twee minuten van rouw afgekondigd.