Nog geen besluit over examens

De onderwijsinspectie kan woensdagmiddag nog geen duidelijkheid geven over de gevolgen van de diefstal vijftien examens. Dat meldt de inspectie op Twitter. Oorspronkelijk zou om 17.00 uur bekend worden gemaakt welke examens geldig zijn en welke maatregelen genomen zouden worden.

Waarom de beslissing is uitgesteld is onduidelijk. De inspectie laat weten 'zo snel mogelijk' met meer informatie te komen. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) geeft naar verwachting op korte termijn een toelichting in de Tweede Kamer.

Dinsdag werd bekend dat op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghadoun in totaal vijftien examens zijn gestolen. Leerlingen van de school moeten examens van veertien vakken opnieuw maken, tussen 19 en 21 juni. De diefstal van het examen Frans voor het vwo lekte al voor het afnemen uit, waarop landelijk een alternatief examen werd afgenomen.

In totaal zijn er vier verdachten in de zaak. Drie van hen, onder wie een zoon van een natuurkundedocent, zijn leerlingen van de school. De betreffende docent is inmiddels met onbepaalde tijd op verlof gestuurd, meldde de school woensdag.