FOK!filmtips van de dag: Lara Croft: Tomb Raider

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Abigail Clayton leeft alleen. Heel alleen. In feite heeft de aantrekkelijke erfgename haar loft in Manhattan al bijna twee decennia niet meer verlaten. Op haar achttiende verjaardag, de dag dat ze haar gigantische erfenis ontving, heeft Abigail, dochter van een rijk industrieel, zich afgezonderd van de priemende ogen van de pers en de bemoeizucht van haar familie. Gedurende al die jaren van zelfopgelegd isolement heeft Abigail slechts met twee mensen contact: de conciërge Klandermann en Dr. Raymond Fontaine, een oude familievriend. Wanneer haar bejaarde buurvrouw sterft, stelt, rechercheur Frank Giardello een onderzoek in.

Abigail krijgt het op haar zenuwen wanneer hij haar wil ondervragen. Bovendien probeert ze - om haar privacy te vrijwaren - het nu vrijgekomen appartement van de dode vrouw te kopen. Tevergeefs, want nieuwe huurders Lillian en Charlie trekken erin. Ongerust bespiedt ze haar nieuwe buren door het veilige kijkgaatje in haar voordeur, maar haar goedgeordende wereld begint af te brokkelen als ze uiteindelijk haar buren in levende lijve ontmoet en haar afgesloten bestaan wordt bedreigd op onverwachte en angstaanjagende wijze. Columbus Circle is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Sinds de dood van haar vader wordt de jonge Lara Croft, gespeeld door Angelina Jolie, geplaagd door dromen. Als één van deze dromen haar naar de ontdekking van een oud kunstvoorwerp leidt, begint het verhaal. Het blijkt dat dit artefact de sleutel herbergt die de bezitter ervan tijdens de zonsverduistering de macht geeft om de wereld te beheersen. Spoedig valt dit voorwerp echter in de verkeerde handen en moet Lara de wereld rondreizen om een ramp te voorkomen. Binnen enkele dagen zal namelijk de totale zonsverduistering plaatsvinden. Lara Croft: Tomb Raider is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Geheim agent Ethan Hunt wordt ingeschakeld als een ex-collega een levensgevaarlijk virus steelt. Samen met zijn team tracht hij het gevaarlijke goedje terug te krijgen voordat de schurk erin slaagt een vreselijke plan tot uitvoer te brengen. De race tegen de klok voert Hunt van Spanje tot Australië. Mission: Impossible II is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Programmeur Dr. Darrel Lindenmeyer heeft een sadistisch, intelligent en gevaarlijk computerprogramma ontwikkeld. Met dit programma kunnen computersimulaties van misdadigers gemaakt worden om zo agenten te trainen. Een seriemoordenaar uit deze virtuele realiteit weet zichzelf in een kunstmatig lichaam te transplanteren en zo naar de echte wereld te ontsnappen. Voormalig politieman Parker Barnes krijgt een tweede kans en gaat achter hem aan.

Hoofdrolspelers Denzel Washington en Russell Crowe deelden hierna in 2007 opnieuw samen het witte doek in de thriller American Gangster. Alleen zijn daar de rollen omgedraaid en is het Crowe die achter Washington aan gaat. Virtuosity is te zien om 00.00 uur op RTL7.

Love Wrecked, Bloodrayne: The Third Reich, Torque en Jersey Girl zijn vanavond ook op je televisie te zien.