Driesterrenrestaurant Oud Sluis sluit deuren

Het driesterrenrestaurant Oud Sluis van topkok Sergio Herman gaat aan het einde van het jaar sluiten. Herman zit bij het restaurant in het Zeeuwse Sluis 'letterlijk en figuurlijk' aan zijn plafond, zegt hij in een interview op de website van het restaurant.

Herman geeft aan het gevoel te hebben op zijn piek te zitten. "Een hoger niveau dan dit kan ik met Oud Sluis niet bereiken. Het is nu tijd om af te sluiten en los te laten." De topkok zegt ernaar uit te kijken zich te richten op 'frisse, nieuwe projecten'.

Het restaurant sluit zijn deuren op 22 december. Herman heeft zijn personeel zondag op de hoogte gebracht. Een groot deel van hen kan worden ondergebracht bij de twee andere restaurants van de topkok, Pure C in Cadzand en La Chapelle in Antwerpen, dat in januari zijn deuren opent.

Wie nog een keer bij Oud Sluis wil eten, zal zich op een wachtlijst moeten zetten. Het restaurant zit tot het einde van het jaar zo goed als vol. Bij annuleringen krijgen wachtenden de mogelijkheid alsnog een tafel te reserveren.

Oud Sluis wordt vanwege de aangekondigde sluiting niet beoordeeld voor de Michelingids van 2014, die in november wordt gepresenteerd. Een woordvoerder van Michelin laat maandag weten het besluit van Herman te betreuren, maar hem te blijven volgen in alles wat hij doet.

Naast Oud Sluis telt Nederland nog een driesterrenrestaurant. Als er in november geen ander restaurant een derde ster krijgt dan is De Librije in Zwolle de enige met het maximale aantal sterren.