Zenderbaas SBS: bloei bij Hart van Nederland

Hart van Nederland zit in de lift. Dat zegt SBS-zenderbaas Remko van Westerloo woensdag tegen het AD. "Het lijkt erop dat kijkers weer verslaafd raken aan Hart van Nederland. De maand mei was spectaculair goed. Ook heb ik het gevoel dat men ons de presentatiewissel heeft vergeven."

Vorig jaar werden presentatrices als Cilly Dartell en Milika Peterzon door de zender, die al tijden kampt met tegenvallende kijkcijfers, aan de kant gezet. Hart van Nederland trok afgelopen maand gemiddeld ongeveer een miljoen kijkers, wat volgens Van Westerloo deels te maken heeft met speciale uitzendingen als de troonswisseling en opmerkelijke moordzaken.

Ook Shownieuws, dat eveneens in een nieuw jasje werd gestoken, is volgens Van Westerloo bezig aan een opmars. "Maar het is nog te vroeg om te juichen. Zo moet de vooravond echt beter." Ook van de geflopte talentenjacht The Next Pop Talent heeft de zender geleerd. "In de beleving van de kijker leek dat te veel op andere programma's. Daar moeten we voorzichtiger mee zijn."