Brand chemiedrijf Oosterhout geblust

De brand die bij een chemiebedrijf in het Noord-Brabantse Oosterhout woedde is dinsdagavond geblust. Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, meldt de politie.

Rond 21.15 uur vond een explosie plaats in een opslagloods van het bedrijf aan de Zeilmakerijweg, European Liquid Drumming. Na de explosie brak brand uit. Er was toen niemand in het bedrijf aanwezig. De brand gaf veel zwarte rook, dat kwam volgens de politie door het plastic van lege containers en vaten met ongevaarlijke stoffen. De rook ging over Oosterhout, Teteringen, Breda en Zundert richting België.

De hulpdiensten raadden mensen in de omgeving aan ramen en deuren gesloten te houden. De brand is met veel brandweerwagens bestreden. Rond 23.30 uur was de brand onder controle.

Het bluswater is op het terrein van het bedrijf opgevangen en wordt per tankwagen afgevoerd, meldt de gemeente Oosterhout. Omliggende panden zijn ook natgehouden, maar dat water is niet vervuild geraakt en hoeft dus niet te worden afgevoerd. Er is volgens de gemeente geen gevaar voor de volksgezondheid geweest.