FOK!filmtips van de dag: Star Trek IV: The Voyage Home

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Jack Ryan is een innemende lanterfanter, met nogal wat aanvaringen met de wet. Jack gaat naar Hawaii omdat hij hoopt dat een verandering in omgeving hem geluk brengt. Hij gaat aan het werk in de bouw bij Ray Ritchie, een beetje een louche projectontwikkelaar, maar krijgt al meteen een aanvaring met de voorman. Dan ontmoet Jack Nancy Hayes, een opwindend mooie vrouw, gespecialiseerd in kleinschalige misdaden. Ze probeert Jack te verleiden haar te helpen om Ray Ritchie 200.000 dollar afhandig te maken. Jack aarzelt. Dit zou namelijk de perfecte beroving kunnen zijn, maar ook de perfecte manier om hem erin te luizen. The Big Bounce is om 20.30 uur te zien op Veronica.

David en Diana zijn een jong getrouwd stel en stapelverliefd. Hij is architect en zij makelaar. Wanneer zij het perfecte stuk grond vindt om zijn droomhuis op te bouwen, vragen ze meteen leningen aan. Wanneer een recessie zich aandoet, zitten ze echter financieel aan de grond. In een laatste poging om hun droom te redden reizen David en Diana af naar Las Vegas om te gokken. Ze verliezen jammerlijk, maar worden benaderd door een charismatische miljonair, die een miljoen dollar biedt voor een nacht met Diana. Geschokt als ze zijn, twijfelt het echtpaar toch. Indecent Proposal is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Deze Star Trek-film, The Voyage Home, valt wat uit de toon bij de andere delen, vooral omdat humor een grotere rol is gaan spelen. De Enterprise vangt signalen op van walvissen die op aarde al lang uitgestorven zijn. De crew komt op het idee om in het verleden walvissen te vangen, waarmee in de toekomst de aarde gered kan worden. Te zien om 00.00 uur op RTL7.