Cage, Chan & Snipes in beeld voor Expendables 3

Nicolas Cage, Jackie Chan en Wesley Snipes zijn in beeld voor een rol in The Expendables 3. De drie acteurs zijn in vergevorderde onderhandeling, schrijft de Amerikaanse filmsite LA Filmfest. De actiefilm vol oude knarren wordt weer geschreven door Sylvester Stallone, die ook de hoofdrol speelt. Ook Milla Jovovich komt in aanmerking voor een rol. Zij is met haar 37 jaar veruit de jongste.

De toevoeging van Jovovich zou betekenen dat de tot nu toe door alfamannetjes gedomineerde cast een stoere vrouw bevat. De Oekraïense is vooral bekend van haar Resident Evil-films, waarvan het zesde deel nu in de maak is.

Snipes maakt met deze film zijn officiële rentree in de filmwereld. De bijna 51-jarige acteur, vooral bekend van de Blade-trilogie, zat van december 2010 tot april dit jaar vast wegens belastingontduiking. Tijdens deze periode was hij alleen te zien in Game of Death en Gallowwalkers, die al waren opgenomen voordat hij vast kwam te zitten.

De 49-jarige Cage heeft al meerdere actiefilms op zijn naam staan, zoals Con Air, Ghost Rider en Drive Angry. Hij was daarentegen ook onlangs te horen als holbewoner Grug in de animatiefilm The Croods.

De 59-jarige Chan is wellicht de meest voor de hand liggende keus van de genoemde acteurs, aangezien hij bekendstaat om zijn doldrieste stunts waarbij hij naar eigen zeggen elk bot in zijn lichaam meerdere malen heeft gebroken. Hoewel hij vorig jaar nog aankondigde geen actiefilms meer te willen maken, werkt hij momenteel aan de actiekomedie Skiptrace en de vierde Rush Hour is aangekondigd.

Naast Stallone zijn ook Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke en Dolph Lundgren weer van de partij. Wanneer The Expendables 3 in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.

expendables 3