Deelneemster Beste Singer-Songwriter meteen op één

De 21-jarige Maaike Ouboter voert vanuit het niets de Single Top 100 aan met het nummer Dat ik Je Mis. Ze zong het lied deze week in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ze verstoot daarmee Anouk van de eerste plaats, die met het Songfestivalnummer Birds is afgedaald naar de elfde plek.

Ouboter maakte met haar optreden maandag veel indruk op juryleden Eric Corton, Giel Beelen en Miss Montreal. De laatste twee pinkten een traantje weg. Ze verloor als tiener haar beide ouders en schreef Dat Ik Je Mis voor haar moeder. Ook in België werd positief gereageerd op het nummer.

Gerard Joling en Jandino staan deze week tweede in de hitlijst met Mijn Liefde. Robin Thicke, T.I. en Pharrell Williams nemen de derde positie in met Blurred Lines.

In de albumlijst staat Anouk nog wel bovenaan met Sad Singalong Songs. Caro Emerald en Daft Punk wisselen stuivertje ten opzichte van vorige week. De Nederlandse zangeres staat nu tweede met The Shocking Miss Emerald en het Franse elektroduo derde met Random Access Memories.