FOK!ker doet hele winter zonder kachel

Pech gehad voor de Gasunie. Ze hebben deze winter geen reet verdiend aan Lemans24. De FOK!ker heeft het afgelopen halfjaar de kachel niet aangehad.

Het is crisis, dus besloot de beste man de staatskas niet langer te spekken. De verwarming moest maar eens een winter niet aan. En met succes, want hij heeft net de eindafrekening binnen. "Het gasverbruik is 65 procent lager", jubelt hij in het bewuste topic in het WKN-forum. "Het elektriciteitsverbruik is 5 procent lager dan vorig jaar. Dat komt neer op 154 kuub gas en 632 kWh elektriciteit (omgerekend naar 365 dagen), voor een éénkamerappartement / studio."

We hebben een extreme winter achter de rug, en dat was wel te merken in huize Lemans. "De laagst bereikte temperatuur is overigens 7,5 graden, tijdens de barre kou in januari." Een zware tijd, die werd overleefd met 'twee vesten over elkaar en een deken'. En lang ondergoed.

Hoewel de FOK!ker hiermee maar liefst 350 euro heeft uitgespaard, blijft het bij een eenmalig experiment. "Volgende winter ga ik gewoon weer (met mate) stoken, dus ik verwacht een 200 procent hoger gasverbruik en gelijkblijvend elektriciteitsverbruik." Van het verdiende geld gaat hij overigens op vakantie naar een warm land.