Spaanse krant: Visser en Severein gemarteld

Oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn 'gemarteld en in stukken begraven'. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad dinsdag.

De martelingen zouden hebben plaatsgevonden in een huis in de plaats Molina de Segura, zo'n 25 kilometer van de vindplaats van de vermoedelijke lichamen van het stel.

Hoewel het huis volgens de krant grondig was schoongemaakt na het incident, werden met speciale middelen vooral in de badkamer bloedsporen aangetroffen. De krant spreekt van 'een slachting'. De kaak van Severein zou verbrijzeld zijn en zijn tanden zouden kapot zijn.

De lichamen van de twee zouden in stukken terug zijn gevonden, verpakt in vuilniszakken. De twee Roemenen die als verdachten in de zaak zijn aangehouden zouden 'het vuile werk hebben opgeknapt'. Volgens de krant zou een bekende van Visser en Severein hen naar het huis in Molina de Segura hebben gelokt.

Het AD meldde dinsdag dat het stel zou zijn vermoord vanwege een vastgoedinvestering van Severein. Eerder werd bekend dat het om 'een zakelijk conflict' zou gaan.

Op zo'n twaalf kilometer van Murcia, in Alquerías, werden zondag twee lichamen gevonden. De Nederlandse politie liet maandag weten ervan uit te gaan dat het om het sinds 13 mei vermiste Nederlandse stel gaat. DNA-onderzoek moet dit nog uitwijzen.