Apple weigert seks-e-boek om tepel

Apple weigert de Nederlandse vertaling van de erotische boekenreeks Tachtig dagen van Vina Jackson aan te bieden als e-boek, omdat het bedrijf de omslag van de elektronische uitgave ongepast vindt. Uitgeverij Prometheus weigert de omslag van het Nederlandse e-boek aan te passen.

Volgens een woordvoerster van Prometheus valt Apple over een tepel die op de afbeelding te zien is. "In Engeland verkoopt Apple de reeks wel als e-boek. Daar is de omslag iets minder expliciet. Wij vinden de omslag prima kunnen en houden die zo." Het Nederlandse e-boek is wel via andere elektronische winkelketens zoals bol.com te koop.

Vina Jackson is het pseudoniem van twee bekende schrijvers die voor het eerst en anoniem samenwerken. Promotheus zet de boekenreeks in de markt als de opvolger van de erotische bestseller-reeks Vijftig tinten. In Europa zijn al meer dan een miljoen boeken van Tachtig dagen verkocht.

Recent had Heleen van Royen problemen met Apple, omdat ze haar roman De Hartsvriendin verwijst naar pornografische websites. Na overleg met haar uitgeverij ging Apple overstag.

Apple weigert e-boek Tachtig dagen om tepel
Apple weigert e-boek Tachtig dagen om tepel (Foto: ANP)