[Play-offs] Uitslag FC Volendam - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is zondag gepromoveerd naar de Eredivisie. De 1-0 nederlaag op bezoek bij FC Volendam deed er niet toe, dankzij de 3-0 zege van donderdag. FC Volendam heeft negentig minuten lang mogen hopen op een wonder, dat uiteindelijk niet geschiedde. De Wijdbroeken kwamen binnen een kwartier op 1-0 aan de Volendammer dijk, waardoor het op jacht ging naar nog twee goals om de stand gelijk te trekken.

Kansjes waren er zeker op meer doelpunten, maar gevoelsmatig is promotie nooit echt dichtbij geweest zondagmiddag. De intentie was er bij de ploeg van Hans de Koning, die donderdag na de 3-0 de Eagles al feliciteerde met de promotie. De spelers van Volendam gingen toch nog op jacht naar herstel. Beide ploegen kregen kansen na de rake vrije trap van Jack Tuyp. De clubtopscorer (27 goals in de Jupiler League) schoot mooi in de kruising. Met iets meer geluk had het een zeer spannend laatste duel van het Nederlandse voetbalseizoen kunnen worden.

Raymond Fafiani schoot op slag voor rust een vrije trap op de paal. Een kwartier voor tijd kreeg Tuyp een grote kans maar schoot centimeters naast. Robert Mühren was er vijf minuten voor tijd met een goed schot heel dichtbij, als Leon Tol er niet aan had gezeten. De Volendam-verdediger werkte min of meer weg namens Go Ahead. Was de 2-0 gevallen, dan zou het nog zijn gaan spoken, maar de vroege goal van Tuyp bleek de aanzet van iets dat er nooit kwam.

Go Ahead Eagles keert na zeventien jaar weer terug op het hoogste niveau in Nederland. In Volendam kan De Heen en Weer in de dok blijven liggen.