[Play-offs] Uitslag Sparta Rotterdam - Roda JC

Roda JC heeft zich ternauwernood veilig gespeeld in de Eredivisie. Sparta Rotterdam had weinig te vrezen van de Limburgers, maar Mark-Jan Fledderus kroonde zich tot de held. Sparta weet dat het aan een gelijkspel met doelpunten genoeg heeft voor promotie naar de Eredivisie. Roda weet dus dat het moet winnen en dat legt een enorme druk op de ploeg die eigenlijk de hele wedstrijd zichtbaar is.

Kansen heeft de thuisploeg wel, zoals die van Sanharib Malki in de tweede minuut. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. Later is hij met het hoofd gevaarlijk, maar doelman Nico Pellatz redt. Bovendien ziet scheidsrechter Richard Liesveld daarbij over het hoofd dat Malki zijn handen gebruikt.

Nadat Krisztián Németh een kans om zeep heeft geholpen, is Sparta er via Donovan Deekman vliegensvlug uit. De rechtsvoor gaat de combinatie aan met Mario Bilate die de bal weer terugkrijgt en alleen nog maar hoeft binnen te tikken: 0-1! Sparta op voorsprong, Roda in de problemen.

Even later ligt Roda-goalie Filip Kurto in de weg als Bilate opnieuw de kans heeft te scoren. Roda staat onder druk, weet dat het twee keer moet scoren, maar wil de schade achterin ook beperkt houden. Gedurdende de wedstrijd, zeker na rust, wordt de roep om Frank Demouge steeds groter.

Demouge is in de winter gehuurd van AFC Bourenemouth (Engeland). De spits komt er pas na een half uur bij. Met hem in de ploeg, scoort Mark-Jan Fledderus uit een vrije trap 1-1. Er zijn dan nog twintig minuten te spelen en Roda ruikt de kansen op lijfbehoud. Sparta raakt meer en meer gespannen, maar weet dat promotie een feit is als het stand houdt. In de 90e minuut ontploft het Parkstad Limburg Stadion als Fledderus opnieuw uit een vrije trap trefzeker is: 2-1.

Roda blijft actief op het hoogste niveau, Sparta druipt af. De Rotterdammers speelden een solide wedstrijd en hadden recht op meer, maar Fledderus onderscheidde zich met twee rake vrije trappen. Hij heeft zich voor de komende maanden onsterfelijk gemaakt in Kerkrade. Roda redt de eer voor Limburg in de Eredivisie.