Van der Garde zorgt voor feest

In de natte straten van Monaco zorgde Giedo van der Garde voor een stunt. Hij zette zijn Caterham op de vijftiende startplaats neer voor de Grand Prix vanmiddag.

Na de kwalificatie sprak de Nederlander met GPUpdate: "Je moet het op de momenten doen wanneer dit soort bijzondere omstandigheden er zijn en ik denk dat we vandaag op de juiste momenten steeds de juiste beslissingen hebben genomen. De strategie van het team was goed. We gingen aan het einde van Q1 op nieuwe intermediate-banden naar buiten en daarmee konden we een goede ronde rijden die ons naar Q2 bracht."

Hij hield in het tweede deel alleen Pastor Maldonado achter zich maar streed goed mee. "We gingen in Q2 niet direct naar buiten omdat het team zag dat het later in de sessie nog wat droger zou worden. Uiteindelijk was het mijn eigen 'call' om in Q2 op slicks naar buiten te gaan en dat bleek op dat moment een goede beslissing. Het was nog wel een beetje tricky en ik raakte zelfs tot twee keer toe nog even de vangrail. Een keertje bij Casino en daarna bij Tabac. De auto heeft echter minimale schade dus dat komt wel goed voor morgen."

"Het is natuurlijk top voor het team om onder toeziend oog van een flink aantal sponsors en relaties zo'n mooi resultaat neer te zetten. Dit is echt een topdag, sowieso het mooiste moment in mijn Formule 1-carrière tot nu toe. Met deze auto vijftiende staan op de grid voelt echt werelds," sprak van der Garde die besprongen werd door team-eigenaar Tony Fernandes toen hij in de pits terug kwam.