Van der Garde baalt

Na de eerste twee trainingen heeft Giedo van der Garde een gemengd gevoel over gehouden aan de donderdag. In de ochtend was hij sneller dan Charles Pic, Jules Bianchi en Max Chilton maar in de middag nekte een rode vlag hem en was de laatste tijd zijn aandeel.

"Ik heb erg genoten van mijn eerste Formule 1-meters in Monaco. Volgens mij hebben we vandaag ook goede vooruitgang geboekt. Tijdens de eerste training was er nog niet zoveel grip op de baan, maar dat werd steeds beter en tegen het einde van de sessie was het al mogelijk om de hele ronde te pushen. We hadden alleen wat problemen met blokkerende voorwielen en helaas beschadigde ik mijn voorvleugel nog tijdens mijn derde run, maar verder ging het prima. We wisten de tractie gedurende de sessie goed te verbeteren en konden het overstuur waar ik de eerste runs last van had, er aardig uit krijgen,"aldus de Nederlander.

De Caterham-coureur was tevreden over de progressie: "Aan het begin van de tweede training voelde de auto meteen een stuk beter, doordat we een paar dingen aan de afstelling hadden veranderd en een paar onderdelen hadden verwisseld. De warmere omstandigheden op de baan hielpen ook om de banden eerder op de juiste temperatuur te krijgen en mijn eerste run verliep dan ook prima. Vervolgens stapten we over naar de supersofts, maar werden er tijdens mijn snelle ronde rode vlaggen gezwaaid. Dat was erg ongelukkig, aangezien ik bezig was aan mijn snelste ronde van de dag. Ik denk dat ik ergens halverwege de 1.17 was uitgekomen, wat een representatiever beeld had gegeven van de snelheid die we vandaag hadden. Het zijn echter nog maar de trainingen, dus het gaat nog niet om het rijden van snelle tijden en ik heb goede hoop dat we op zaterdag wel kunnen laten zien waartoe we hier in staat zijn."