[Giro] Aangepaste route voor rit zaterdag

De route van de twintigste etappe van de Giro is aangepast. De renners hoeven vanwege het slechte weer in Noord-Italië zaterdag alleen de slotklim Tre Cime di Lavaredo en de even daarvoor gelegen Passo Tre Croci te beklimmen. De Passo Castalunga, de Passo di San Pellegrino en de Passo Giau werden door de organisatie geschrapt.

De nieuwe route zaterdag is 210 kilometer lang. Dat is zeven kilometer langer dan de geplande route. De twintigste rit is de derde etappe waarvan de route is aangepast vanwege slecht weer. De negentiende etappe van vrijdag is zelfs geschrapt.

Weeronline verwacht dat het zaterdag op de slotklim ook nog kan sneeuwen. De meeste neerslag wordt echter na het middaguur verwacht. Sowieso sneeuwt het in de regio vrijdag al en die sneeuw kan makkelijk blijven liggen.

De vorstgrens ligt rond de 1900 meter. Als de temperatuur nog stijgt, regent het waarschijnlijk op de Tre Cime di Lavaredo. Ook dat is echter geen pretje omdat de gevoelstemperatuur dan nog onder het vriespunt ligt.