Recordbedrag voor duif

Een Belgische duivenhouder heeft een flink bedrag voor zijn topduif gekregen. Een Chinese zakenman gaf hem namelijk drie ton voor de duif Bolt. En dat bedrag blijkt in de duivensport een record te zijn.

Leo Heremans ontving om precies te zijn 310.000 euro van de Chinees Gao Fuxi. Daarmee overtrof hij de vorige recordhouder ruim. In januari van het vorige jaar werd namelijk 'slechts' 250.400 euro neergeteld voor de duivin Dolce Vita, eveneens door een Chinese zakenman.

Heremans liet daarnaast ook de rest van z'n kolonie veilen, zo'n 530 duiven. Daarvoor ontving hij in totaal meer dan vier miljoen euro. En dat is opmerkelijk, vertelt Nikolaas Gijselbrecht van duivensite Pidgeon Paradise aan VRT-radio: "Ook voor de duivenwereld is dit extreem veel geld. Het vorige record was 1, 9 miljoen, wat ook al uitzonderlijk veel was."

De duiven van Heremans presteerden de afgelopen jaren bijzonder goed, vertelt Gijselbrecht. Vandaar is er een soort hype ontstaan rond zijn duiven, wat de enorme opbrengst zou verklaren.