Advocaat stoorde zich aan instelling spelers

Dick Advocaat heeft zich afgelopen seizoen gestoord aan de instelling van sommige spelers van PSV. "Niet iedereen heeft dezelfde mentaliteit. Daar kom je achter als je met die mensen werkt", zei de trainer vrijdag tegen Omroep Brabant. "We hebben geprobeerd het te verbeteren, ik heb met die spelers gepraat, maar de mentaliteit veranderde niet."

Volgens Advocaat toonde onder anderen Jetro Willems zich niet van zijn beste kant. De verdediger was een jaar geleden op het EK nog basisspeler bij het Nederlands elftal, maar werd vrijdag niet geselecteerd voor Jong Oranje dat volgende maand succes hoopt te boeken in de Europese titelstrijd.

"Jetro is een talentvolle speler, maar heeft zich dit seizoen niet goed ontwikkeld. Hij is te gemakzuchtig. Daarom is het goed dat Erik Pieters weer terugkomt als linksback, want Willems is typisch zo'n speler die concurrentie nodig heeft", aldus de scheidende coach.

De 65-jarige Advocaat zit vrijdagavond in een oefenduel tegen Gemert voor het laatst op de bank bij de Eindhovenaren. Phillip Cocu neemt het stokje van hem over.