Nadal opnieuw te sterk voor Ferrer

Rafael Nadal heeft vrijdag David Ferrer verslagen op het masterstoernooi van Rome. De zesvoudig winnaar uit Spanje plaatste zich door een 6-4, 4-6 en 6-2 zege op zijn landgenoot voor de halve finale. De Tsjech Tomas Berdych, die eerder op de dag voor een stunt zorgde tegen Novak Djokovic, is zijn volgende tegenstander.

Vorige week stonden de mondiale nummer vier Ferrer en Nadal, de nummer vijf van de wereld, in Madrid al tegenover elkaar. Toen was Ferrer slechts twee punten van de overwinning verwijderd, maar daar kwam hij vrijdag ondanks een driesetter niet bij in de buurt.

Nadal nam in de derde set een 5-1 voorsprong en serveerde de partij na twee uur en 46 minuten uit. Daarmee boekte hij zijn negentiende overwinning in 23 ontmoetingen met Ferrer.