UEFA geeft Malaga strafverlichting

Malaga hoeft definitief geen twee, maar slechts een jaar Europees aan de kant te blijven. De Spaanse club kreeg donderdag strafvermindering van de UEFA. Dat meldt Malaga vrijdag. De club heeft overigens nog een beroep bij het internationaal sportarbitragehof CAS lopen tegen de Europese uitsluiting.

In december bestrafte de UEFA Malaga voor het niet op orde hebben van de financiën. De Zuid-Spanjaarden zouden het eerstkomende seizoen waarin ze Europees voetbal afdwongen niet in actie mogen komen. De straf had een looptijd van vier jaar waarin Europees voetbal kon worden afgedwongen, daarna vervalt de schorsing.

Een mogelijke tweede seizoen schorsing hing de club boven het hoofd als niet voor eind maart bepaalde schulden zouden zijn voldaan. Dat gebeurde echter wel, waardoor de UEFA het tweede seizoen uitsluiting schrapte.

Malaga maakt dit jaar nog kans op een plek die recht geeft op Europees voetbal, die alleen kan worden verzilverd als het CAS de ploeg gelijk geeft. De ploeg staat dit jaar zesde na 36 wedstrijden, maar is nog in een strijd verwikkeld met Real Betis Sevilla. Ook Sevilla, Getafe en Rayo Vallecano kunnen in theorie nog roet in het eten gooien.