[EK<21] Bruma niet in selectie Jong Oranje

Jeffrey Bruma is niet opgenomen in de EK-selectie van Jong Oranje. Bondscoach Cor Pot besloot de verdediger van Hamburger SV thuis te laten. PSV'er Kevin Strootman, reserveaanvoerder van het grote Oranje, is de meest ervaren speler in de selectie van Pot. Vrijdag maakte hij de 23 spelers die hij meeneemt naar Israël bekend.

Ook in de verdediging heeft Pot de beschikking over de nodige spelers met Oranje-ervaring. Ajacieden Daley Blind en Ricardo van Rhijn en Feyenoorders Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Kelvin Leerdam vormen daar de basis van.

Op het middenveld staat naast Strootman ook AZ'er Adam Maher, Vitesse-speler Marco van Ginkel, Feyenoorders Tonny Vilhena en Jordy Clasie en Leroy Fer van FC Twente. Vilhena is overigens wat oververmoeid, dus heeft Pot in Lerin Duarte een reservespeler opgeroepen. De middenvelder van Heracles Almelo valt af als Vilhena fit blijkt.

In de aanval zijn Luuk de Jong (Borussia Monchengladbach) en Ola John opgenomen. John speelde woensdag nog met Benfica in de verloren Europa Leaguefinale.

De volledige EK-selectie

Doel: Marco Bizot (FC Groningen), Nick Marsman (Go Ahead Eagles) en Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht, Bel), Ricardo van Rhijn (Ajax) en Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Adam Maher (AZ), Kevin Strootman (PSV) en Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach, Dui), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Jürgen Locadia (PSV) en Georginio Wijnaldum (PSV).