YouTube waarschuwt Microsoft

YouTube heeft Microsoft een week gegeven om een app uit de digitale Windows Phone-winkel te verwijderen. Het bedrijf claimt dat de app advertenties blokkeert en dat het gebruikers in staat stelt om video's te downloaden.

YouTube beweert dat functies van de app schadelijk zijn voor de contentmakers en dat ze duidelijk de servicevoorwaarden overtreden. Naast het blokkeren van advertenties en de mogelijkheid om video's te downloaden is het ook mogelijk om video's te bekijken die makers hebben geblokkeerd om af te spelen op mobiele apparaten.

Microsoft zegt in een reactie dat ze gaan proberen om de zaak op te lossen. Het bedrijf claimt dat ze de app hebben gebouwd nadat Google, eigenaar van YouTube, weigerde te helpen met het ontwikkelen van een Windows Phone-app. Volgens Microsoft is de reactie van gebruikers op de app enorm positief en hebben ze aangegeven advertenties te willen inbouwen, maar hebben ze Google nodig om mee te werken aan de app.

Volgens YouTube hebben eigenaren al de mogelijkheid om video's te bekijken via de ingebouwde browser van Windows Phone. Volgens hen zorgt de gewraakte app voor minder inkomsten voor videomakers waar ze wel recht op hebben. YouTube heeft Microsoft verzocht de app voor 22 mei uit de appstore van Windows Phone te halen.

YouTube