Lekke banden door kraaienpoten juwelierovervallers

Overvallers van een juwelier in het Noord-Brabantse Zundert hebben donderdagochtend kraaienpoten op de weg gegooid om eventuele achtervolgers af te schudden. Meerdere automobilisten kregen hierdoor een lekke band, zegt een politiewoordvoerder. "We hebben niet gezien dat de kraaienpoten uit het raam werden gegooid, maar op hun vluchtroute kwamen plotseling meldingen van lekke banden binnen en dat lijkt ons geen toeval."

De overvallers drongen rond 09.15 uur de juwelierszaak aan de Molenstraat binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens. Een ooggetuige zei tegen Omroep Brabant dat ze met grote lange wapens zwaaiden. De politiewoordvoerder kon niet zeggen wat voor wapens werden gebruikt. Er vielen geen gewonden.

De overvallers namen een onbekende hoeveelheid sieraden mee en stapten in een groene wagen met Belgisch kenteken, waarmee ze naar België reden. De Belgische politie zoekt daarom ook naar de daders. De vermoedelijke vluchtwagen is inmiddels in België gevonden.

De woordvoerder kon niet aangeven of de politie op de hielen van de daders zat toen ze kraaienpoten uit de auto gooiden. Voor zover bekend zijn er geen politiewagens die door de kraaienpoten een lekke band kregen.