EA schrapt online passes

Electronic Arts stopt met het Online Pass-systeem. De eenmalig te gebruiken codes om online te mogen spelen verdwijnen. De uitgever stopt ermee omdat de negatieve feedback van de spelers groter was dan ze hadden verwacht. Goh.

John Reseburg, EA senior director bij corporate communications, zegt het volgende: "Ja, we stoppen met Online Pass. Geen van onze nieuwe titels gaat die feature meer hebben."

De passen zijn controversieel vanwege het beperken van online toegang tot content voor tweedehands kopers. Zodra een Online Pass is gebruikt, moet de koper van een tweedehands game een nieuwe Online Pass kopen om toegang te krijgen tot de content die online aanwezig is. Het gaat dan meestal om de multiplayer-features van desbetreffende titel. Het systeem sloeg niet aan bij gamers en zij vonden het vooral een makkelijke manier van EA om een tweede keer geld binnen te harken.

"In eerste instantie gelanceerd als een poging om een volledig menu van online content en diensten te verpakken, hebben veel spelers geen gehoor gegeven aan het formaat", geeft Reseburg aan. "We hebben geluisterd naar de feedback en hebben besloten om het weg te doen en verder te gaan."

Ubisoft en Activision hebben het passysteem ook, maar wie weet doet goed voorbeeld volgen. EA's eerste titel die Online Pass-vrij is, is Fuse.

Online Pass