Microsoft valt Google Docs aan

Microsoft heeft weer eens de aanval geopend op concurrent Google. Deze keer is Google Docs het doelwit.

In twee reclamespotjes drijft Microsoft de spot met de dienst van de zoekmachine. In de eerste video vergelijkt Microsoft de dienst met een casinospel. In de video wordt duidelijk dat het maar de vraag is hoe Word-bestanden in de dienst worden gepresenteerd en of deze op de juiste manier worden geconverteerd.

In de andere video valt de softwaregigant de 'teamplay' van de dienst aan, een van de punten waar Google hoog op in zet bij de promotie van Docs. Zo zou er volgens Google gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk aan een document gewerkt kunnen worden. In het filmpje wordt door middel van een basketbaltraining duidelijk gemaakt dat dit verre van efficiënt is omdat Docs afwijkend gedrag vertoont.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft Google aanvalt. Eerder werd er campagne gevoerd tegen onder andere de vergelijkingsdienst, Gmail, en de advertenties van de zoekmachine, die een wereldwijd marktaandeel heeft van ruim 80%. Vorige week kaapte Microsoft nog de Youtube-app voor Windows Phone, waarin het advertenties weg liet en een mogelijkheid tot het downloaden van video's toevoegde.