Maastricht wil ook derde coffeeshop sluiten

De gemeente Maastricht wil ook de derde coffeeshop sluiten waar vorige week invallen werden gedaan. Smokey gaat als het aan de gemeente ligt een halfjaar dicht omdat in de zaak drugs werden verkocht aan mensen die niet in Nederland wonen. Ook was er een minderjarige bezoeker aangetroffen.

In de coffeeshop aan de Maasboulevard werd woensdag een inval gedaan. Drie mensen werden aangehouden waaronder de beheerder en een medewerker. Ook werd de complete handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen.

De gemeente liet eerder al weten de twee andere coffeeshops, Mississippi en Kosbor, voor drie maanden te willen sluiten. De drie zaken openden vorige week weer hun deuren voor buitenlandse toeristen naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank in Maastricht. Die oordeelde dat coffeeshop Easy Going vorig jaar onterecht was gesloten door de gemeente omdat er drugs werden verkocht aan niet-ingezetenen.

De eigenaar van Smokey heeft tot en met 22 mei de tijd om te reageren op het plan van de gemeente. Daarna kan daadwerkelijk een besluit worden genomen om de sluiting door te zetten.