Laatste gsm-signaal vader broertjes bij Leersum

Van de telefoon van de vader van de twee vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist is dinsdagochtend vroeg nog een signaal opgepikt. Om 04.16 uur werd het gsm-signaal waargenomen bij Leersum, blijkt zaterdag uit een door de politie vrijgegeven kaart met daarop de route die de vader heeft gereden.

Het stoffelijk overschot van de vader werd dinsdag rond 08.00 uur aangetroffen in het Doornse Gat in de buurt van Doorn, in de provincie Utrecht. Hij had zelfmoord gepleegd. Later werd duidelijk om wie het ging en dat zijn kinderen van 7 en 9 jaar bij hem hadden moeten zijn. Naar hun wordt sindsdien gezocht.

Uit het kaartje blijkt dat de vader maandag omstreeks 20.15 uur moet zijn vertrokken vanaf zijn woning in Vleuten. Hij pakte de A2, zo blijkt onder meer uit telefoongegevens. Rond 21.02 uur werd zijn auto gezien op de Eindhovenseweg Zuid bij Best.

Veertig minuten later werd weer een signaal van de telefoon van de vader opgepikt. Vermoedelijk reed hij toen op de A2 bij Weert. Ruim een halfuur daarna deed de vader een tankstation in het Limburgse Neerbeek aan. Al bekend was dat hiervan beeldmateriaal is, waarop de jongens nog te zien zijn.

Een halfuur later werd de telefoon van de vader nog steeds waargenomen in Neerbeek. Het nabijgelegen Bunderbos werd afgelopen week al uitgekamd, dat leverde geen resultaat op.

De politie is vooralsnog vrij zeker van de route die de vader met de kinderen tot en met Neerbeek heeft afgelegd. Over de route die vervolgens werd gereden, bestaat echter meer onzekerheid. De eerstvolgende keer dat iets werd vernomen van de vader, was rond 01.42 uur. Donderdag bleek al uit gegevens van een mobiele kentekenscanner dat de auto van de vader rond die tijd over de Rijnbrug op de N233 in Rhenen heeft gereden.

De politie houdt het op het kaartje op een mogelijke route die vanaf Neerbeek is gereden. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de vader over de A73 heeft gereden. Wat vervolgens tussen 01.42, 04.16 en 08.00 uur is gebeurd, is ook nog onduidelijk. Ook in dit geval heeft de politie een mogelijke route aangegeven op het kaartje, het gaat hier om een relatief kort stuk, waarbij rond 04.16 uur langs Leersum wordt gereden.