Ariel Castro hangt doodstraf boven het hoofd

Ariel Castro hangt de doodstraf boven het hoofd. De aanklagers overwegen deze straf te eisen, nu bekend is geworden dat hem nog meer ten laste kan worden gelegd dan ontvoering en verkrachting. Uit een rapport van de politie van Cleveland blijkt dat Castro een van zijn gijzelaars zeker vijf keer zwanger heeft gemaakt en er vervolgens voor heeft gezorgd dat zij een miskraam kreeg door haar uit te hongeren en in de buik te stompen. Het gaat hierbij om Michelle Knight.

Amanda Berry, die tijdens haar gevangenschap een nu 6-jarig dochtertje baarde, werd door verwekker Castro gedwongen het kind te baren in een kinderbadje, omdat hij zo min mogelijk 'rommel' wilde. Berry heeft verklaard dat zij, haar dochtertje en de andere twee gegijzelde vrouwen tijdens hun gevangenschap nooit naar een dokter zijn geweest.

Castro werd donderdag voorgeleid. Er zijn tot dusverre zeven aanklachten tegen hem ingebracht, vier voor ontvoering en drie voor verkrachting. De 52-jarige voormalige schoolbuschauffeur is als enige aangeklaagd in de zaak van de drie jonge vrouwen die zo'n tien jaar lang in zijn huis werden vastgehouden.

Castro deed er tijdens de zitting van donderdag het zwijgen toe. De rechter bepaalde de borgsom op twee miljoen dollar voor elk van de gevallen - de drie vrouwen en het kind -, wat neerkomt op een totaal van acht miljoen dollar.

De drie vrouwen zijn inmiddels allemaal gehoord door de politie. Geen van hen heeft Castro's broers Pedro en Onil beschuldigd van betrokkenheid, zei plaatsvervangend politiechef van Cleveland Ed Tomba woensdag. De twee is wegens gebrek aan bewijs niets ten laste gelegd.

De aanklachten voor verkrachting hebben betrekking op Gina DeJesus (23), Amanda Berry (27) en Michelle Knight (32). De aanklachten voor ontvoering betreffen de drie vrouwen en Berry's dochtertje.

DeJesus verdween op 2 april 2004 in Cleveland. Berry (21 april 2003) en Knight (23 augustus 2002) waren haar voorgegaan.