Zoektocht naar broertjes gestaakt

De zoektocht naar de vermiste broertjes uit Zeist bij Elsloo is woensdagavond gestaakt. Vanwege de duisternis en het feit dat het bos te dicht begroeid is kan de actie niet verdergaan. De zoektocht wordt donderdagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur hervat. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie zocht naar aanleiding van een tip vanaf 20.00 uur in het Bunderbos in Limburg naar de sinds maandag vermiste jongens. Bij de actie werden onder meer mariniers en agenten van de mobiele eenheid ingezet.

De politie heeft nog geen uitspraken gedaan over mogelijke sporen van de twee broertjes van 7 en 9 jaar. Eerder woensdagavond werd een schoentje bij het bos gevonden, maar dat bleek na onderzoek niet van een van de jongens te zijn.

De politie zocht dinsdagavond in een bos bij Doorn ook al naar de jongetjes, nadat de vader dinsdagochtend dood werd gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Om 02.00 uur werd de zoektocht bij Doorn gestaakt. Omdat de vader in Limburg was gesignaleerd werd de zoektocht daar woensdag doorgezet.