Drukke avondspits door begin hemelvaartweekeinde

Het begin van het hemelvaartweekeinde zorgt woensdag voor een extra drukke avondspits. Behalve vakantieverkeer zorgen een aantal ongelukken en wegwerkzaamheden voor lange files, laat een woordvoerder van de ANWB weten. Even voor 17.00 uur stond er in totaal 265 kilometer file.

De piek is volgens de ANWB nog niet gehaald. Vorig jaar stond op de woensdag voor Hemelvaartsdag 280 kilometer. "Naar verwachting gaan we daar dit jaar wel overheen", aldus de zegsvrouw. Op een normale woensdagavond staat niet meer dan 120 kilometer file.

Volgens de woordvoerder is het vooral in het midden en zuiden van het land druk. De knelpunten zijn onder meer A2 tussen Sint Michielsgestel en Waardenburg en de A59 bij knooppunt Empel, waar eerder woensdagmiddag al de twintig kilometer werd gehaald. Ook op de A50, A27, A16 en A1 is het druk.

Weggebruikers die woensdagavond nog de weg op moeten en Amsterdam passeren moeten rekening houden dat de Coentunnel dicht gaat. Vanwege werkzaamheden moeten automobilisten tot en met maandag omrijden via de Zeeburgertunnel.