Patty Brard denkt voorzichtig aan pensioen

Patty Brard verwacht nog een paar jaar televisieprogramma's te maken. Daarna wil de 58-jarige diva het rustiger aan gaan doen. "Aan alles komt een eind, ook aan Patty Brard", vertelt ze aan het AD.

"Begrijp me niet verkeerd: ik moet er niet aan denken om programma's als Lust, Liefde of Laten Lopen en Shownieuws, waar mijn hart ligt, niet meer te doen", vertelt Brard over haar huidige programma's. "Uiteindelijk houdt het een keer op. Misschien over een jaar of vijf, zes. Dan steek ik lekker mijn voeten in het zand."

Voorlopig gaat Patty nog vol enthousiasme aan de slag voor tv. Zo hoopt ze een van de vaste gezichten van Koffietijd te worden. "Ik mag een paar keer Quinty Trustfull vervangen, een hele eer. Het is voorlopig maar twee keer, maar ik hoop het vaker te mogen doen. Ik ben dol op die dames daar."

Dat Brard toch al aan haar pensioen begint te denken, komt volgens de diva door het ouder worden. Daardoor hecht ze meer waarde aan rust. "Ik leidde mijn leven vaak te vluchtig. Ik wilde te veel. Nu zie ik mijn wekelijkse uitje naar de Albert Cuyp als het mooiste wat er is."

Buiten dat wekelijkse uitje blijft Patty het liefst zo veel mogelijk thuis. "Mijn huis in Amstelveen is tegenwoordig mijn alles. Ik word nu al blij als er een paar nieuwe schuttingen in de tuin worden gezet. Noem het saai, maar ik vind het heerlijk zo."

Gun jij Patty nu al pensioen of kun je niet zonder haar? Stem in onze poll!