Paul Weller krijgt Brit Award voor carrière

dwerg had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon MuziekZanger Paul Weller zal in februari 2006 een Brit Award uitgereikt krijgen voor zijn bijdrage aan de Britse muziek. De 47-jarige Engelsman staat al bijna 28 jaar aan de top van de Britse muziek. In Nederland scoorde hij solo kleine hits met 'Wild Wood' en 'You Do Something to Me'. Weller was eerder de leidende man in The Jam en The Style Council.

Paul Weller begon zijn carriere in 1977, op 19-jarige leeftijd, met The Jam. Deze band, die in Nederland vooral bekend is door het nummer 'A Town Called Malice', was één één van de populairste Britse punkbands aan het eind van de jaren zeventig. In 1982 zette Weller een punt achter The Jam, en ging samen met toetsenist Mick Talbot verder als The Style Council. Met 'Shout to the Top' en 'Walls Come Tumbling Down' scoorden ze ook een paar kleine hits in ons land.

In 1989 draaide de zanger eigenhandig The Style Council de nek om toen hij weigerde om een nieuw platencontract te tekenen. Drie jaar later kwam zijn eerste solo-cd uit. Met albums als 'Wild Wood' (met de gelijknamige single) en 'Stanley Road' liet Weller zien dat hij een veelzijdig songschrijver is. Recent is zijn achtste studioalbum 'As is now' verschenen. Onder de eerdere winnaars van de Brit Award zijn David Bowie, Sting, U2 en Duran Duran.


Paul Weller