Anouk imponeert bij eerste Songfestivalrepetitie

Anouk heeft een sterke indruk achtergelaten tijdens haar eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival. De zangeres oefende dinsdagmiddag in het Zweedse Malmö voor haar optreden op het liedjesfestijn. Ze staat volgende week dinsdag in de eerste halve finale met haar nummer Birds.

Anouk stond op een rond podium vóór het grote podium, in een blauwe setting. Ze kwam in eerste instantie wat onwennig over, maar al snel verscheen er een lach op haar gezicht. Ze imponeerde de aanwezige pers uiteindelijk met een feilloze en loepzuivere vertolking van de ballad.

De zangeres, bijgestaan door drie achtergrondzangeressen, bracht Birds ten gehore terwijl op de grote schermen achter haar vogels en wolken werden geprojecteerd. Ook bleek uit de repetitie dat er kleine aanpassingen zijn gedaan aan de muziekband.

Anouk kon haar nummer dinsdag vier keer zingen, maar was na drie keer al tevreden en verliet het podium. Daarmee maakte ze opnieuw indruk op de aanwezigen, aangezien de andere acts hun vier keer nodig hadden.

De zangeres moet Nederland weer eens een plekje in de finale bezorgen. De eindstrijd werd al acht jaar niet bereikt. Dat is een record.