'Nintendo laat oog op smartphonespellen vallen'

Nintendo wil dat ontwikkelaars van spellen voor smartphones hun games gaan aanbieden voor Wii U. Dat schrijft de krant Japan Times op basis van anonieme bronnen. De gamegigant zou software aanbieden om ontwikkelaars te helpen spelletjes over te zetten naar Wii U. Op die manier wil Nintendo de spelcomputer populairder en winstgevend maken.

Het bedrijf achter Super Mario en Donkey Kong wil fors meer Wii U-spelcomputers verkopen, maar gaf eind vorige maand aan niet te denken aan een prijsdaling. De verkoop bleef in het afgelopen jaar achter bij de verwachtingen. Het gamebedrijf moest voor het tweede jaar op rij rode cijfers noteren. Er zijn tot nu toe 3,5 miljoen spelcomputers verkocht, terwijl het bedrijf had ingezet op zeker vier miljoen.

Het is niet bekend welke bedrijven Nintendo heeft aangeschreven, maar de kans is groot dat het Finse gamebedrijf Rovio, bekend van Angry Birds, er een van is. Vorige week maakte Apple bekend dat de spelletjes Angry Birds, Doodle Jump, Fruit Ninja en Cut The Rope in de Nederlandse top tien van meest gedownloade iPhone-apps aller tijden staan.

De teleurstellende verkoop van Wii U heeft onder meer te maken met een tekort aan populaire spellen. Het bedrijf heeft nog altijd geen nieuwe Mario-, The Legend of Zelda- of Mario Kart-game aangekondigd voor de in november verschenen spelcomputer. Ondertussen maakte Electronic Arts vorige week bekend Madden NFL 25, de nieuwste telg in de populairste sportreeks van de Verenigde Staten, niet naar Wii U te brengen.