ANWB verwacht woensdag drukke avondspits

Weggebruikers moeten woensdag in de avondspits rekening houden met extra files. De ANWB verwacht dat veel mensen vanwege Hemelvaart op vakantie gaan, waardoor het een stuk drukker zal worden op de wegen.

Op de wegen in het midden van het land is de kans op files het grootst. Vooral op wegen richting de Veluwe (A1, A28 en A50), rond Arnhem (A12 en A50) en naar het zuiden (A2 en A27) kan het vastlopen. Na 19.30 uur is de grootste vakantiedrukte volgens de ANWB weer voorbij.

Ook op de wegen in het buitenland wordt het woensdag drukker, denkt de ANWB. In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Ook loopt het waarschijnlijk vast op de E40 tussen Brussel en Oostende.

In Frankrijk is kans op opstoppingen op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de Noord- en Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München.

Volgende week zondag is opnieuw kans op files, omdat de meeste vakantiegangers in de loop van de middag weer naar huis gaan.