Barry Hay: koning is een rocker

Koning Willem-Alexander is groot fan van rockmuziek. Dat beweert Golden Earring-frontman Barry Hay althans. "Er gaat een rocker schuil onder die hermelijnen mantel", vertelt Hay in een interview met De Telegraaf.

"Koning Willem-Alexander is fan van ons. Hij kent onze muziek zelfs beter dan wij", doet Hay uit de doeken. "In 1992 kwam ons album Naked Truth uit. Toen zei de toenmalige prins tegen mij: de nummers vier, zeven en twaalf vind ik het beste. Ik kende de volgorde van de nummers zelf niet eens! Dus heb ik het achteraf even snel opgezocht."

Hay vertelt ook dat hij het de laatste tijd rustiger aan doet. "De knettergekke tijd van seks, drugs en rock-'n-roll ligt wel een beetje achter ons. Het zou ook pathetisch zijn als we nu nog zo tekeer zouden gaan", vindt de 64-jarige rocker.

Ook zijn schoonzoon raadt hij een niet al te wild leven aan. Hays 22-jarige dochter Bella heeft sinds vorig jaar een relatie met Di-rect-gitarist Spike. "Leuke gozer", vindt Hay. "Als ie verstandig is, doet hij dat niet", vertelt de Golden Earring-frontman over een wild leven met seks, drugs en rock-'n-roll. "Onze Bella is een pittige tante. Dan breekt ze zijn beide benen."