[EL] Uitslag Benfica - Fenerbahce

Benfica speelt 15 mei de finale van de Europa League tegen Chelsea. De club maakte de 1-0 nederlaag van vorige week ongedaan door thuis met 3-1 te winnen.

Benfica begon stormachtig aan het duel en binnen de korste keren lag de bal in het net. Uit een snelle aanval gaf Lima de bal voor en met een handige voetbeweging prikte Nico Gaitán de bal in de verre hoek. Zo slaagde Benfica er al na acht minuten in, wat ze in het heenduel niet lukte: scoren. De Portugezen gingen vervolgens lekker door met aanvallen en combineren, totdat uit het niets  de bal in de 22e minuut op de stip van de Turken belandde. Een domme handsbal Garay was de aanleiding en Dirk Kuijt wist wel raad met het buitenkansje. Na een lange aanloop schoot de Nederlander de bal hard in de rechterhoek en gaf Fenerbahce een goede uitgangspostie.

Benfica gaf echter geen kik en ging verder met waar het gebleven was. In een heksenketel voerde de ploeg zelfs de druk extra op en dat werd in de 31e minuut beloond met een treffer van Oscar Cardozo. Uit een snel genomen vrije trap rondde hij beheerst af. Ook na het rustsignaal overklaste Benfica haar Turkse opponent en in de 66e minuut was het wederom Cardozo die scoorde en was meer dan verdiend. De Turkse ploeg probeerde nog wel aan te zetten, maar kon geen echte kansen creëren. Daardoor bleef het bij de 3-1 en behaalde Benfica haar eerste finaleplaats in een Europees toernooi sinds 51 jaar.