Ruim 19.000 mensen bezochten Nieuwe Kerk

Ruim negentienduizend mensen hebben woensdag en donderdag een bezoek gebracht aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar koning Willem-Alexander dinsdag werd ingehuldigd. Dat liet een woordvoerder van de kerk weten aan het einde van de laatste dag dat mensen de kerk konden zien zoals hij eruitzag bij de inhuldiging.

De afgelopen dagen was de inrichting van de kerk hetzelfde als bij de inhuldiging. De bloemversieringen, de stoelen van de gasten en de tronen van de koning en koningin Máxima stonden nog op hun plek. Op beide dagen stonden lange rijen belangstellenden op de Dam.

Op de eerste dag na de inhuldiging was de kerk open van 14.00 tot 22.00 uur. Toen kwamen 7200 mensen een kijkje nemen. Donderdag waren dat er ruim 11.800, maar toen was de kerk langer open: van 10.00 tot 22.00 uur.

De kerk is vanaf vrijdag een week dicht. Op 11 mei begint de tentoonstelling 'Ingehuldigd' in de Nieuwe Kerk. Deze is gewijd aan de zeven koninklijke inhuldigingen die dan hebben plaatsgevonden in de kerk op de Dam.