Veertien jaar celstraf voor doden tarotlezeres

Een 48-jarige man moet veertien jaar de cel in voor het ombrengen van een 72-jarige tarotkaartenlegster. De rechtbank in Den Haag veroordeelde Nausheer L. woensdag voor doodslag, meldt een woordvoerder. Justitie had achttien jaar geëist.

De vrouw die in dezelfde flat woonde als de moeder van de man, en altijd veel sieraden droeg, kwam ruim een jaar geleden om het leven. Het lichaam van het slachtoffer werd drie dagen later gevonden in haar woning aan de Loosduinseweg, nadat een vriendin die geen contact meer kon krijgen met de vrouw de politie had gewaarschuwd.

L. werd op de dag van de beroving vastgelegd door camera's in de flat, bleek eerder tijdens een zitting. Ook werden zijn vingerafdrukken gevonden op de binnenkant van de deur van de woning van het slachtoffer. Een camera bij een juwelier registreerde hoe hij de sieraden verkocht.

De man zelf beweerde dat hij die ochtend gegil hoorde in de flat. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat de deur van het slachtoffer openstond. Hij trof de vrouw naar eigen zeggen dood aan, en stal haar sieraden.

L. werd in 1994 veroordeeld tot vijf jaar cel voor een gewelddadige beroving van een bejaarde vrouw. Doordat anderen de woning binnenkwamen, bleef dit slachtoffer in leven, stelde justitie eerder. Volgens het Openbaar Ministerie heeft L. niets van zijn verleden geleerd.