Nintendo heeft oren naar free-to-play

Nintendo overweegt gratis games uit te geven en abonnementen te introduceren voor bepaalde spellen. Deze strategie zou naast de traditionele winkelverkoop moeten staan en is geen vervanging. Dat zei topman Satoru Iwata van Nintendo in een gesprek met investeerders. Met Nintendo 3DS en Wii U heeft Nintendo de distributie van zijn games reeds gedigitaliseerd. Verschillende spellen worden online tegen betaling aangeboden.

"Het digitaal distribueren van games is slechts een eerste stap in de groei van onze digitale markt", zei de topman van Nintendo. Iwata denkt dat free-to-play-spellen, zeer goedkope spellen of games met een abonnement, een optie kunnen zijn voor Nintendo. "Op die manier zijn er meerdere inkomstenbronnen en heeft de consument meer keuze", zei hij tegen de investeerders.

Hoewel Nintendo bezig is met een omslag naar digitale distributie en online diensten, ziet Iwata niets in het aanbieden van clouddiensten. Volgens de topman zou de gemiddelde internetverbinding niet stabiel genoeg zijn om gebruik te kunnen maken van een dergelijke dienst. Clouddiensten maken het mogelijk om films, games en andere software, geïnstalleerd op een server, live te gebruiken op de eigen computer.