Gamebedrijf steekt draak met piraterij

De makers van het simulatiespel Game Dev Tycoon nemen softwarepiraten in de maling. Gamers met een illegaal verkregen versie van het simulatiespel zien het virtuele gamebedrijf dat ze in het spel moeten opbouwen keer op keer ten onder gaan aan piraterij.

Studio Greenheart Games heeft de gekraakte versie zelf op torrentwebsites geplaatst, en wil op deze manier duidelijk maken dat piraterij funest is voor de toekomst van gamebedrijven. Die boodschap komt overigens niet bij alle gamers aan. De studio meldt flink wat berichten te hebben ontvangen van gamers die klagen over de 'fout' in het spel. Game Dev Tycoon werd zondag uitgebracht voor Windows, Linux en de Mac. Het is de eerste game van de studio.

Op de eerste dag van de release werden slechts 214 exemplaren verkocht. Dat is volgens de gamestudio 6,4 procent van het aantal actieve spellen. De rest koos ervoor de illegale versie te downloaden.

Game Dev Tycoon kost acht euro. Na aanschaf is het spel op drie verschillende computers te installeren, ongeacht het besturingssysteem.