'Berlusconi wil Seedorf als Milan-trainer'

AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi wil dat Clarence Seedorf volgend seizoen het stokje overneemt van trainer Massimiliano Allegri. Algemeen directeur Adriano Galliani ziet dat echter niet zitten, schrijft de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zondag.

Of het plan Berlusconi realistisch is moet nog blijken. Seedorf, momenteel actief voor het Braziliaanse Botafogo, heeft zich nog niet uit gesproken over het beëindigen van zijn spelersloopbaan. Bovendien heeft de oud-speler van Milan nog geen ervaring als trainer.

Milan kent een moeizaam jaar en staat derde in de Serie A. In de Champions League werd het uitgeschakeld door Barcelona na een 4-0 nederlaag in Camp Nou. Galliani wil Allegri, die tot 2014 onder contract staat, volgens de krant graag nog een kans geven, onder meer omdat Milan afgelopen zomer een nieuwe weg insloeg en de selectie verjongde. De 37-jarige Seedorf was daar onder meer de dupe van.

De positie van de trainer hangt volgens Gazzetta ook af van het wel of niet behalen van Champions Leaguevoetbal. Met de derde plaats plaats zou Milan zich kwalficeren voor de voorronde van het belangrijkste Europese clubtoernooi.