Staatsloterij wil online gokken

De Staatsloterij wil binnenkort gokspellen aanbieden op internet. Nu is dat nog niet toegestaan, maar het kabinet komt in mei met een concept voor een wetsvoorstel dat online kansspelen legaal maakt. De Staatsloterij wil daarop voorbereid zijn.

De Staatsloterij wil onder meer bingo, poker en loterijen online gaan brengen, liet directeur Frans van Steenis zaterdag weten in een interview met NRC Handelsblad. Wat de loterij precies online gaat aanbieden wil het nog niet kwijt vanwege de concurrentie.

"Wat nu online wordt aangeboden aan gokspellen is illegaal. Maar als het kabinet inderdaad besluit tot legalisering, dan willen wij vast klaar zijn voor nieuwe online activiteiten", legt een woordvoerder van de Staatsloterij uit. De concurrentie uit het buitenland is volgens hem groot.

De Staatsloterij wil verder dat het geld dat wordt afgedragen aan de schatkist voortaan wordt gelabeld. "Nu weten we niet wat het ministerie van Financiën doet met de ruim honderd miljoen die we jaarlijks afdragen en dat kan anders", aldus de zegsman. De loterij zou graag zien dat het geld naar sport of onderwijs gaat.