Electronic Arts voert ontslagronde door

Electronic Arts schrapt een onbekend aantal banen als onderdeel van een herstructurering. Dat heeft het bedrijf donderdagnacht bekendgemaakt. Het gamebedrijf wijst naar nieuwe technologieën en de ontwikkelingen met mobiele apparaten als reden voor de wijziging in de bedrijfsvoering. Het zou gaan om honderden banen.

Uit berichten via sociale media blijkt dat gamestudio PopCap Vancouver is gesloten. Datzelfde geldt voor Quicklime, het bedrijf achter het online spel Need for Speed World. Volgens gameweblog Polygon sluit Electronic Arts het partnerprogramma EA Partners, wat donderdag al uitlekte. Daarnaast voegt het bedrijf verschillende marketingteams samen en wordt het team achter gamedienst Origin elders ondergebracht.

Electronic Arts heeft geen details vrijgegeven over de ontslagronde. Wel is bekend dat het bedrijf een groot verlies heeft geleden in het afgelopen boekjaar. Om die reden heeft topman John Riccitiello zijn functie vorige maand neergelegd. Electronic Arts presenteert 7 mei zijn jaarcijfers.