'Electronic Arts stopt met partnerprogramma'

Electronic Arts trekt binnenkort de stekker uit het partnerprogramma EA Partners, dat gebruikt werd om gamestudio's voor bepaalde projecten aan de uitgever te binden. Dat beweren anonieme bronnen tegenover het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Redenen voor het beëindigen van het partnerprogramma zijn niet bekend.

Onder meer de muziekserie Rock Band, het puzzelspel Portal 2 en de Crysis-reeks komen voort uit het partnerprogramma, waarbij onafhankelijke gamestudio's worden gecontracteerd om met hulp van EA een spel uit te geven. Daarnaast ligt het schietspel Fuse van gamestudio Insomniac binnenkort in de winkels en werkt gamestudio Respawn Entertainment nog aan een schietspel.

Dankzij de samenwerkingen van EA Partners met verschillende gamestudio's heeft uitgever Electronic Arts naar schatting de afgelopen vijf jaar meer dan twintig miljoen spellen verkocht.

De uitgever bespreekt 7 mei zijn jaarcijfers en zijn bedrijfsvoering voor het komende boekjaar. Op dit moment wil het bedrijf niets kwijt over EA Partners. Deze maand doken verschillende berichten op dat Electronic Arts diverse gamestudio's sluit. Daarnaast heeft topman John Riccitiello aangegeven op te stappen.