Bombeenman onderzocht door EOD

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in Venlo een 22-jarige man uit die Limburgse plaats onderzocht die zei een explosief aan zijn been te hebben. De politie heeft de omgeving van de Casinoweg in Venlo daarbij urenlang afgezet, maakte een woordvoerder van de politie vrijdagochtend bekend. Uiteindelijk bleek het niet om een explosief te gaan.

Om 1.00 uur kreeg de politie een melding van de man die zei ontvoerd te zijn geweest. De daders zouden hem terug naar huis hebben gebracht, maar daarbij een bom om zijn been hebben vastgemaakt. De politie kwam en zag dat er iets aan het been van de man zat. Daarop werd de EOD ingeschakeld. Die onderzocht het voorwerp en bevrijdde de man ervan.

Het was geen explosief, maar wat het wel is wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. De politie gaat ervan uit dat de man inderdaad ontvoerd is. Het slachtoffer kreeg iets om zijn been, en geloofde daadwerkelijk dat het om een bom ging. "Hij is hevig geschrokken", zei de woordvoerder van de politie.

Nadat rond 4.15 uur het voorwerp van zijn been was gehaald werd de afzetting opgeheven. De man is meegenomen voor verhoor. De politie is begonnen met de opsporing van de mogelijke ontvoerders.