God straft Amerika met bommen

De bomaanslag in Boston van afgelopen maandag was een straf van God. God heeft namelijk nogal een hekel aan homo’s en omdat steeds meer Amerikaanse staten het huwelijk openstellen voor mensen van een gelijk geslacht, leek het God een uitstekend plan om wat willekeurige onschuldige mensen te doden, te ontdoen van hun ledematen of anderszins te verwonden.

Hoewel deze verklaring op zich prima binnen Bijbelse context te plaatsen is, gaat het hier niet om een algemeen gedeelde christelijke opvatting, maar om de visie van de beruchte Westboro Baptist Church. Deze kerk neemt de Bijbel letterlijk en is er dus van overtuigd dat God een extreem gewelddadige entiteit is die er niet voor terugdeinst om onschuldigen af te slachten voor Zijn Goede Zaak.

Alleen een verklaring voor de aanslagen doen uitgaan is nog niet genoeg voor de christenen in kwestie. De leden van de Westboro Baptist Church hebben al aangekondigd om begrafenissen van omgekomen slachtoffers te gaan bezoeken om daar hun heilige boodschap te verkondigen. Die boodschap mag inmiddels duidelijk zijn: God haat flikkers!