Monsanto wil werelddominantie

Monsanto, het bedrijf dat garen heeft gesponnen bij de Vietnamoorlog door het gebruik van Agent Orange, heeft weer iets leuks bedacht: octrooi op de broodnodige groente en fruit die we dagelijks consumeren. 

Eerder wist dit sympahtieke bedrijf president Obama al zover te krijgen een zogenaamde 'Monsanto Protection Act' te laten tekenen. Deze wet maakt Monsanto juridisch zo goed als onschendbaar in de Verenigde Staten en kan het ditzelfde land als proeftuin gebruiken met gewassen en veeteelt.

Nu probeert Monsanto dus octrooi te krijgen op de natuur. 36% van de tomaten, 32% van de paprika en 49% van de bloemkoolvariaties, geregistreerd in de EU zijn Monstanto-variaties. Het leuke van gewassen is dat het levende wezens zijn en zich dus voortplanten. Zo ook de gewassen van Monsanto. Een door Monsanto gemanipuleerd zaadje dat op een naburig stukje landbouwgrond terecht komt en daar voor nageslacht zorgt, is voldoende reden voor Monsanto om zijn rechten op dat nageslacht maar te claimen. Zo is het boeren vergaan over de hele wereld en de EU zal hier geen uitzondering op zijn. 

Uiteindelijk is het doel dat elk groente en fruit dat in de winkel iigt, van onze continu procederende vrienden komt. In Amerika is dit inmiddels 90% van al het voedsel. Europese politici zijn tot nu apatisch tegenover deze hebzucht en aan de overkant van de grote plas staan politici zelfs op de loonlijst bij deze zaden-gigant. 

Links en rechts zijn een aantal petities te vinden die politici uiteindelijk wakker moeten schudden, dit is er een van.