Musea feliciteren Rijksmuseum

Het Van Gogh Museum feliciteert het Rijksmuseum met zijn heropening. Op de gevel van het pand aan het Museumplein is zaterdag een sticker bevestigd waarmee het museum de collega's van het Rijksmuseum gelukwenst.

Ook het Stedelijk Museum feliciteert het naburige Rijksmuseum met de heropening, die zaterdag rond het middaguur wordt verricht door koningin Beatrix. Waar het Van Gogh Museum het doet met een sticker van 27 bij 5,4 meter, bevestigde het Stedelijk Museum een vlag met daarop zijn felicitaties aan een trucklift.

In een paginagrote advertentie in het NRC Handelsblad zaterdag wordt het Rijksmuseum eveneens gefeliciteerd. "Onze buren zijn open. En hoe! Het Museumplein feliciteert het Rijksmuseum", staat in de advertentie, die behalve door het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum ook door het Koninklijk Concertgebouworkest en het Concertgebouw is onderschreven.

Het Rijksmuseum is vanaf de heropening tot middernacht gratis geopend voor publiek. De verbouwing van het museum duurde tien jaar. In de tussentijd diende de Philipsvleugel als onderkomen van de topstukken uit de collectie. Nu het hoofdgebouw open is, staat de verbouwing van de Philipsvleugel op het programma.